نورپردازی

نور تعیین‌کننده زیبایی و کاربردی بودن محیط طراحی شده و بخش جدایی‌ناپذیر در معماری و دکوراسیون داخلی است.

نورپردازی بخش‌های مختلف ساختمان به برنامه‌ریزی و مهارت‌های بسیار بالایی نیاز دارد. نورپردازی باتوجه‌به شکل و اندازه محیط انجام می‌شود.

همچنین نحوه نورپردازی که برای هر فضا اجرا می گردد، بستگی به میزان دریافت نور طبیعی در روز و نوع فعالیتی که در آن انجام می‌شود دارد. گاهی با اجرای تکنیک‌های ساده برای نورپردازی می‌توان کارایی و زیبایی ساختمان را افزایش داد.

 

نورپردازی

انواع نورپردازی

1-نورپردازی عمومی

2-نورپردازی وظیفه‌ای

3-نورپردازی تأکیدی

 

چه فضاهایی به نورپردازی نیاز دارند؟

مجموعه ورودی

ورودی هر ساختمان به‌عنوان فضایی که معرف کل مجموعه است مطرح می‌باشد؛ بنابراین بهتر است برای نورپردازی ورودی ساختمان عمدتاً از چراغ‌های پرنور و نورافکن به شکلی بسیار زیبا با زاویه تابش مناسب و انتخاب رنگ هماهنگ با ورودی استفاده نمود.

 

فضاهای سبز

نورپردازی محوطه و فضای سبز ساختمان باعث دید بهتر، دسترسی به جزئیات فضا و تسلط برای دید شبانه و امکان بهره‌مند شدن از زیبایی محوطه را محیا می‌سازد. علاوه بر این سبب ایجاد امنیت نیز می‌گردد.

 

سطح دریاچه و برکه‌های ویلایی

طراحی و اجرای برکه‌های کوچک مخصوص باغ و ویلا زیبایی و جذابیت خاصی به فضای ویلا می‌بخشد که این زیبایی به‌وسیله نورپردازی، وقتی‌که روی سطح آب نور تابیده می‌شود دوبرابر خواهد شد.

 

آلاچیق

برای نورپردازی مکانی که جهت استراحت و تفریح در نظر گرفته شده، باید ویژگی‌های خاصی را رعایت کرد. این مکان‌ها از یک سو نباید به‌وسیله نورافکن‌ها و چراغ‌های پرنور محاصره شوند و از سوی دیگر نیز نباید با نورهای بسیار ضعیف طراحی شوند.

 

پارکینگ

نورپردازی پارکینگ باید به‌گونه‌ای باشد که نور به اندازه کافی به تمام قسمت‌های پارکینگ برسد تا ایمنی و دید مناسب برای راننده حفظ شود.

 

نورپردازی نما

نما اولین عامل ایجاد ارتباط و جذب‌کننده افراد و معرف سبک و کیفیت ساختمان است. نمای ساختمان در شب تنها با استفاده از نورپردازی قابل‌مشاهده است. به همین دلیل نورپردازی نمای ساختمان بسیار مهم و تأثیرگذار است.

نورپردازی، از عوامل بسیار تأثیرگذار و چشمگیر در نمای ساختمان‌هاست که زیبایی و عظمت ساختمان‌ها را چندین برابر می‌کند.

 

اصول نورپردازی نمای ساختمان

نورپردازی نما را باید باتوجه‌به «سبک بنا، متریال به‌کاررفته برای اجرای نما، ابعاد و ارتفاع و کاربری ساختمان» طراحی و اجرا نمود.

 

نورپردازی

انواع لامپ نورپردازی نمای ساختمان

  • چراغ زمینی یا چراغ دفنی
  • چراغ‌های وال واشر
  • چراغ روشنایی ال‌ای‌دی
  • پروژکتور وال واشر LED
  • ریسه نمای ساختمان
  • چراغ نورافکن
  • چراغ دیواری
  • نئوفلکسی
  • لامپ هالوژن